Onze geschiedenis


Jazzy Women is een vrouwenkoor dat in 1990 is opgericht. Zanglustige twintig/dertigers die de vrijdagmiddag kozen als repetitiemiddag, omdat de kinderen dan op school zaten. In wisselende samenstelling van rond de 22 leden wisten we onze werkgevers er steeds van te overtuigen dat op deze middag niet gewerkt kon worden. Voor ons de beste manier om de werkweek af te sluiten en het weekend te beginnen. Voor een dirigent prettig om eens niet op avond te hoeven werken.

 

 

Jaarconcert in de Storm
Jazzy Women in Theater de Storm 2018

 

 

In de afgelopen dertig jaar hebben we vier dirigenten gehad.

 

Onder leiding van onze eerste dirigent Wim Ruessink (Twents Conservatorium; organist, componist, dirigent en docent) was de naam van het koor nog Wim’s Womens Choir.

 

Zelfstandig verder als Jazzy Women onder leiding van Gerben Grooten (conservatorium Rotterdam; percussionist/dirigent). 

 

Na vijf jaar verhuisde Gerben naar Pretoria/ Zuid-Afrika en gingen wij verder met de uit Enschede afkomstige Tom Grondman (ArtEZ schoolmuziek, compositie, solozang.) Dirigent, arrangeur, zang docent, zanger. Na vijftien vruchtbare jaren was het voor beide partijen goed om afscheid te nemen.

 

Na een intensieve speurtocht ontdekten we jazztalent uit Enschede - Mathilde van de Veen. Zij studeerde in 2012 cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium Enschede in de richting Jazz & Pop. Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat zij onze nieuwe dirigente moest worden en de klik was wederzijds. Met haar maken wij een nieuwe groei door.

 

Onze vaste pianist en invaller bij noodgevallen Gerben Kruisselbrink begon een kleine vijfentwintig jaar geleden als vers afgestudeerd broekie bij ons te spelen. Ondanks een enorme carrière op muziekgebied blijft hij ons met veel plezier begeleiden.

 

 

 

 

Jazzy Women in 2005 (?)
Jazzy Women in 2005 (?)

We zijn een actieve club vrouwen, waarbij we de taken onderling verdelen naar tijd, mogelijkheden en kwaliteiten. We zetten ons ook in om geld te genereren voor het organiseren van mooie concerten. Dit doen we door actief te zijn bij de Zwarte Cross en Mañana Mañana, Anjeractie, Grote clubactie, Hart voor de Achterhoek en door Sponsoren en donateurs werven.